De winnaars van de Toazted Awards zijn bekend. In zes categorien wonnen bands als Evanescence, The Killers en het duo Guillermo en Tropical Danny de Award voor het meest bekeken of gedownloade interview op de websites van Toazted.

Bekijk video

De website waarop meer dan 2000 interviews met allerlei artiesten te zien en te beluisteren zijn deelt ieder jaar Awards uit aan artiesten van wie het interview het meest bekeken is. Evanescence was de grootste winnaar. Het interview met zangeres Amy Lee werd in 2006 het meest bekeken.

Mike Patton

Technogod Dave Clarke was de meest gedownloade DJ en het inmiddels legendarische duo Guillermo en Tropical Danny (bekend van de zomerhit ,Toppertje') was het meest bekeken Nederlandse interview. The Kooks wonnen the Rookie-award, The Killers best alternative en ex-Faith No More zanger Mike Patton kreeg een Toazted Award voor zijn oeuvre. De zanger eindigde sinds de start van Toazted in 2000 steevast in de Top 3.

De afgelopen dagen bezocht Toazted de winnaars van de Awards. Op Toazted.nl zijn beelden te zien van de dolgelukkige en verraste winnaars.

Overzicht winnaars 2006:
Meest gedownloade internationale artiest: EVANESCENCE
Meest gedownloade nationale artiest: GUILLERMO en TROPICAL DANNY
Meest gedownloade DJ: DAVE CLARKE
Meest gedownloade Rookie: THE KOOKS
Meest gedownloade alternative act: THE KILLERS
Oeuvre Award: MIKE PATTON

Voor Dave Clarke is 2006 een bijzonder Toazted-jaar. Naast interviews met Dave Clarke interviewde hij diverse grootheden, waaronder Depeche Mode en Ultravoxx.

Rel

Het is al weer het derde jaar waarin de Toazted Awards worden uitgereikt. Vorig jaar leverde de Awardsshow nog een rel op toen winnaars de Jeugd van Tegenwoordig de Award overhandigd wilde krijgen door een echte aap. Na lang aandringen van Stichting Aap werd gekozen voor een mensaap in apenpak. Internationale winnaar in 2005 was de metalband Slipknot met meer dan 100.000 downloads van een interview.

Toazted.nl is de Nederlandse dochter van Toazted Media BV. Hieronder vallen Toazted-websites in Duitsland, België, Groot Brittannië, Spanje, Italië en Portugal. Alleen in Nederland bekijken maandelijks bijna 100.000 mensen een interview.

Groei

Algemeen directeur Frank Helmink van Toazted Media is blij met het enthousiasme onder de winnaars: "Ieder jaar merken we een sterke groei in bekendheid en bezoekersaantallen. Dit geeft een Toazted Award ook voor een artiest steeds meer waarde.'