Geen band die op dit moment een grotere hype is dan de Klaxons. Deze kopstukken van de 'new rave' waren onlangs het hoogtepunt van London Calling en laten nu al horen hoe de meest opwindende nieuwe muziek van 2007 gaat klinken. Op 3 maart staan ze in de Melkweg.

Dit jaar bracht de band al een drietal zeer opwindende singles uit, maar 2007 moet echt het jaar van de Klaxons gaan worden. Het drietal tekende een vet contract en nam een compleet album op. Dit album moet eind januari gaan verschijnen en om de plaat te promoten spelen de Klaxons op 3 maart in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg.

New Rave

Het geluid van de Klaxons kenmerkt zich door een mix van rocknummers vermengt met de opzwepende rave uit begin jaren negentig en is onder de noemer new rave momenteel verreweg het populairste geluid in de Londense underground. Met een bijpassende dresscode vol fluorkleuren en zelfgemaakte outfits staat de new rave op het punt van doorbreken naar het grote publiek.

De kans is groot dat op de aankomende editie van Lowlands de Klaxons in een bomvolle, felgekleurde tent een van de hoofdacts zal zijn.

De mogelijkheid om dit spektakel in een vroeg stadium mee te maken is er door vanaf woensdag 20 december een kaartje voor het concert van 3 maart te kopen.