AMSTERDAM - De boyband Westlife vertrouwt erop weer vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland. De vier Ieren, die in 2002 voor het laatst in de Nederlandse hitlijsten stonden, zijn na een tussenpose weer in Nederland voor de promotie van hun nieuwste cd 'The Love Album'.

Bekijk video

"We zijn al zolang bezig en dan heb je soms een dipje", verklaart bandlid Kian Egan. "We zijn in Nederland een beetje weggeglipt, maar we hopen sterk terug te komen."

Het nieuwste album van Westlife kwam eind november op de eerste plaats binnen in de Engelse charts. In Nederland doet de plaat het minder goed. Ook de single 'The rose' is in de Nederlandse hitlijsten nergens te bekennen. Maar de mannen houden de moed erin. "We denken dat dit album het heel goed gaat doen in Nederland", zegt Egan.

Compliment

Mark Feehily (26), Shane Filan (27), Nicky Byrne (28) en Kian Egan (26) zijn geen jongens meer, maar laten zich nog graag een boyband noemen. "Het is best een compliment om zo te worden betiteld", vindt Filan. "Het betekent dat we er nog jong uitzien." Ook de groupies zijn met de band meegegroeid. "Er komen geen 14-jarige meisjes meer. Ons publiek is toch wel de twintig gepasseerd."

Albums

De groep, die in 1999 het eerste levenslicht zag, is een van de weinige boybands uit de jaren negentig die altijd albums is blijven uitbrengen. Sinds kort heeft het viertal weer concurrentie van de mannen van Take That, die met hun comebackalbum 'Beautiful world' de hitlijsten bestormen.

Voorbeeld

"We vinden het een eer dat we met ze in de hitlijsten staan", vertelt Filan. "Van ons zul je niets slechts over Take That horen. Ze waren nota bene ons grote voorbeeld toen we begonnen. Er zijn meer dan genoeg fans voor ons allebei."