Eens in de zoveel tijd komt er een jazz zangeres voorbij die gelijk je hart verovert. Zo'n zangeres is de Amerikaanse Robin McKelle. Met haar debuutalbum 'Introducing', rijk gearrangeerd met blazers en strijkers, zet ze gelijk een glorieus debuut neer.

Start

Ook Robin McKelle, opgegroeid in Rochester (New York), leerde eerste klassiek piano spelen voordat ze in de jazz verzeild raakte. In Miami behaalde ze daarna niet alleen haar universiteitsdiploma maar ook een Bachelors Degree voor muziek aan de befaamde Berklee College of Music. Ze verhyuisde daarna via Los Angelos terug naar de Oostkust om in Boston haar eerste eigen jazz trio te beginnen.

Na een succesvolle 3de prijs in de Thelonious Monk Vocal Jazz Competition in Washington gingen uiteindelijk de deuren voor McKelle open. Ze trad op met artiesten als Bebe Winans, Carly 'You're So Vain' Simon, en David Bowie en kreeg een solisterol in het vermaarde Boston Pops Orchestra. Bij het kleine Cheap Lullabys kreeg ze uiteindelijk de kans haar debuut album op te nemen.

Nu

Omdat er niet veel geld bij het kleine label aanwezig was maar de ambities van Mckelle oneindig groot werden alle opnamen binnen 1 dag opgenomen. Dus met orkest en blazers, met eigenlijk dus alles erop en eraan. Een onwaarschijnlijke gewaarwording als je de kwaliteit van dit album hoort. Qua instrumentatie prima in orde zingt McKelle, ze is al vergeleken met Ella Fitzgerald, de pannen van het dak. Dan weer sensueel in de fraaie Andrew Sisters cover 'Bei Mir Bist Du Shon' dan weer super jazzy in de geslaagde 'Night And Day' van Cole Porter.

Weinig nieuwe artiesten kloppen op hun eerste album zo goed als deze Robin McKelle. Natuurlijk is dat ook een verdienste van producer Willie Murillo (de man die ook de Brian Setzer Orchestra naar grote hoogten tilde) maar McKelle's geweldige stem doet de truc in deze. Hartverwarmend!! En een nieuwe jazz ster is bij deze geboren.