Aimee Mann is nu echt de laatste van wie je een kerstalbum zou verwachten. Maar na het beluisteren van deze plaat valt opeens het kwartje: kerst en melancholie gaan heel goed samen.

Op 'One More Drifter In The Snow' staan acht kerstklassiekers aangevuld met één nieuw nummer en eentje die Mann's echtgenoot Michael Penn ooit samen met Jon Brion voor haar schreef. Want in 1994 verscheen er een kerstalbum van platenlabel Geffen waarop Aimee Mann het nummer 'Christmastime' vertolkte. Dat was echter nog ruim voor haar doorbraak die kwam met de sublieme soundtrack voor de film 'Magnolia'. Sindsdien brengt de singer/songwriter met een tussenpoos van een paar jaar steeds een nieuw album uit. Nu is er als een soort van tussendoortje opeens een compleet kerstalbum.

Het meest opvallende zijn de relaxte arrangementen van alle klassieke kersnummers op de plaat, nergens hoor je kitscherige belletjes of klokjes. Hierdoor ademt 'One More Drifter In The Snow' een klassieke en tijdloze sfeer uit. Het zou zowaar een album van tientallen jaren oud kunnen zijn. De houdbaarheidsdatum van deze plaat is hierdoor erg lang, wat natuurlijk handig is omdat je zo'n plaat maar een korte periode van het jaar zal draaien. Het is ook nog eens een plaat die je op kunt zetten als er bezoek is, want nergens is het album storend of druk.

Aan de andere kant is de muziek verre van muzak of muzikaal behang te noemen, daarvoor is ten eerste de stem van Aimee Mann te mooi en ten tweede is haar begeleidingband te goed. Een andere hoofdrol is er voor Grant Lee Phillips, die in 'You're A Mean One Mr. Grinch' de groene griezel Grinch vertolkt. Het is jammer dat zo'n mooie plaat maar een paar dagen per jaar te draaien valt, want hij behoort tot het beste werk uit de catalogus van Aimee Mann.