AMSTERDAM - De deelgemeente Amsterdam-Noord heeft de vergunning voor het technofeest Awakenings Newyears Special op het NDSM-terrein ingetrokken. In een brief aan organisator Monumental Productions liet de gemeente woensdag weten niet genoeg politie-inzet te kunnen garanderen.

Volgens directeur Rocco Veenboer van Monumental is er sprake van willekeur. "Ruim een jaar geleden heeft de beheerder van de NDSM al aangegeven dat er een groot feest zou worden gegeven. In maart is bekendgemaakt dat het om een Awakenings-feest gaat." Er was volgens hem dus voldoende tijd om eventuele politie-inzet te kunnen garanderen.

Veenboer: "Bovendien hebben diverse andere dance-events in Amsterdam-Noord wel een vergunning gekregen, dus dat lijkt op willekeur. Monumental Productions wenst als organisator van Awakenings niet anders behandeld te worden dan andere organisatoren."

Spoedzitting

"We hebben de weigering nog niet op papier, maar de redenen overtuigen ons absoluut niet. We hebben direct een verzoek gedaan voor een spoedzitting bij de bestuursrechter en hopen op een snelle en positieve uitspraak zodat het feest gewoon kan doorgaan."

De arrestaties wegens drugsbezit tijdens de laatste twee edities van Awakenings in de Gashouder op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam hebben volgens het stadsdeel geen invloed gehad op het intrekken van de vergunning.