AMSTERDAM - Within Temptation is binnenkort te horen met Frank Boeijen. Dat meldt de rockgroep op haar website. Tijdens het muziekspektakel Vrienden van Amstel Live, dat in januari plaatsvindt in het Rotterdamse Ahoy, speelt de band enkele nummers live met de zanger uit Nijmegen.

Ook is de groep voor het nieuwe album een samenwerking aangegaan met Keith Caputo. De zanger van de Amerikaanse hardrockband Life of Agony is te horen op de single 'What have you done', die in januari verschijnt. De bijbehorende videoclip wordt momenteel opgenomen in Groot-Brittannië.

Trailer

Als voorproefje verscheen eind november via internet al het nummer 'The howling'. De song wordt gebruikt als trailer voor een computerspel en zet volgens de band de toon voor de sound van het nieuwe album.

Within Temptation kreeg dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer de Conamus Exportprijs voor best verkopende Nederlandse act in het buitenland. De groep besloot het eind vorig jaar rustiger aan te doen omdat zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt samen een dochtertje kregen, Eva Luna.