AMSTERDAM - Blaxtar, The Kevin Costners en Lucky Fonz III hebben zaterdag de jaarlijkse finales van de Grolsch Grote Prijs van Nederland gewonnen. De optredens vonden plaats in een uitverkocht Paradiso en twee uitverkochte zalen van de Melkweg in Amsterdam.

Blaxtar won zaterdagavond in Paradiso de finale in de categorie Hiphop/RnB. In de Melkweg wonnen 's avonds The Kevin Costners in de categorie Pop/Rock, nadat eerder op de dag Lucky Fonz III door een vakjury als winnaar in de categorie Singer/Songwriter was uitgeroepen.

De winnaars ontvingen niet alleen een geldprijs van 5000 euro, maar mogen ook een promotiesingle opnemen, die in een oplage van 750 exemplaren wordt uitgebracht. Bovendien zijn ze de komende jaar te zien op bekende podia en festivals.

Publiek

Het publiek koos Cartes, Zwart op Wit en Signe Tollefsin als favorieten. Deze bands gingen naar huis met de KinkFM/Lijn5 Publieksprijs van 1000 euro.

De beste Muzikantprijzen gingen naar GMB, drummer Tarek Nava van Lágrima en Signe Tollefsen. Ook zij ontvingen een check van 1000 euro.