De hiphop-formatie Opgezwolle heeft een zogenaamde albumfilm gemaakt. De twintig minuten durende film is getiteld Eigen Wereld, naar de laatste cd van de groep, en vertelt een verhaal dat gebaseerd is op de teksten van Opgezwolle. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Cees Geel.

Volgens de makers is de albumfilm een geheel nieuw genre. Eigen Wereld is ontwikkeld door communicatiebureau KesselsKramer (bekend van onder meer Ben en I Amsterdam), samen met producent Dr. Film, Opgezwolle en twee studenten van de Hallo-academie.

Cees Geel speelt een verzorger van demente bejaarden die antwoorden zoekt op vragen rond de dood van zijn vader. Hij denkt die te vinden bij drie demente bewoners van het tehuis: drie oude mannen die ooit de band Opgezwolle vormden. Naast Geels zijn er rollen voor Christine van Stralen (Dunya & Desi), Felix Burleson (Baantjer, Aïda) en schrijfster/actrice Marjan Berk (Oebele, Grijpstra & De Gier).

Behalve de film bestaat het project uit drie videoclips, een website (www.rustoord-sassenpoort.nl), drie nieuwe Opgezwolle-songs en een bijzondere DVD-uitgave.

Eigen Wereld wordt op 17 december gepresenteerd in Hedon in Zwolle en wordt op 22 december door de VPRO op Nederland 3 vertoond.