Op zaterdag 28 april 2007 komt Bloc Party naar Nederland voor een concert in Vredenburg in Utrecht. Het is het enige optreden dat het Britse kwartet in ons land zal geven. De kaartverkoop is zaterdag 2 december gestart.

Het optreden in Vredenburg maakt deel uit van de Europese tournee naar aanleiding van het op 5 februari 2007 te verschijnen nieuwe album A Weekend In The City.

A Weekend In The City is de opvolger van het succesdebuut Silent Alarm uit 2005, dat werelwijd ruim een miljoen keer over de toonbank is gegaan. Het album wordt 29 januari 2007 voorafgegaan door de eerste single The Prayer.

Bruisend

A Weekend In The City is geïnspireerd op wat zanger Kele Okereke noemt 'het levende geluid van een metropool'. Op het album vangt de band elk bruisend en doorsnee detail van het dagelijks leven in een moderne stad en de stille verlatenheid die daarbij alles bedekt.

Van forenzen tot nonchalante sex en van uitgaan op vrijdag tot de lange reis naar huis terug op een vroege zaterdagmorgen. Dit zijn nummers die de betekenis willen begrijpen van de puls die onder elke dag klopt. Dit zijn elf nummers die barsten van de spanning, paranoia, verdriet, liefde en de intense behoefte om te weten waarom de stad zo ontheemd is geworden.

Wie niet kan wachten tot eind april: op 3 januari zullen enkele bandleden DJ-en in Paradiso, Amsterdam.