Wat een heerlijk leven moet die Jack Johnson toch hebben, een beetje surfen en een beetje plaatjes maken terwijl je de hele wereld over trekt. Al die facetten zijn eens fijntjes gecombineerd in de film A Brokedown Melody, waarvan de soundtrack vol staat met heerlijke zomerse muziek.

Samen met regisseur Chris Malloy, die eerder met Jack Johnson 'Thicker Than Water' maakte, werden de beste golfsurfers ter wereld gefilmd op zeer exotische locaties als Chili, Hawaï en Tahiti. Onder die surfers bevond zich ook Jack Johnson, hier inmiddels bekender van zijn zonnige liedjes, maar in de surfwereld een absolute held. In deze surfwereld is het maken van films een veel voorkomend fenomeen, maar dat er goede nieuwe muziek op de soundtrack te horen is wel uniek.

Natuurlijk zitten andere surffilms ook vol met passende muziek, maar op deze soundtrack gaat het een stuk verder. Voor het platenlabel van Jack Johnson was dat een reden om de filmmuziek, twee jaar na het verschijnen van de film, uit te brengen.

Pearl Jam

Een van de hoofdrollen op het album is vanzelfsprekend voor Jack Johnson himself. Zo staat het nummer 'Breakdown', bekend van zijn hitalbum 'In Between Dreams' op deze cd in een andere versie en zijn er twee nieuwe nummers van hem te horen. Ander nieuw werk is er van Johnson's labelgenoot Matt Costa en van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder. In 'Goodbye' lijkt het of hij grungestad Seattle even heeft ingeruild voor zonnig Hawaii. Het resultaat is erg fraai geworden.

Geheel

Alle andere tracks op het album zijn al eens eerder verschenen, maar vormen samen met de eerdergenoemde nummers een mooi geheel. Met M.Ward, Kings of Convenience en de Beta Band staat dit album vol met goede popmuziek, die de fans van Jack Johnson zeker wel zullen waarderen. Zelfs de vreemde eend in de bijt op dit album, Astor Piazolla in de remix sluit hierbij aan. Surfers en andere zonaanbidders kunnen met dit album prima de donkere dagen doorkomen.