AMSTERDAM - Belle Perez geeft voor het eerst een soloconcert in het Rotterdamse Ahoy. Op 13 oktober 2007 staat de Spaans-Belgische zangeres op de planken in het kader van haar Mega Latino-tournee.

Het optreden wordt volgens Perez grootser dan wat zij tot nu toe in Nederland heeft kunnen doen. "Dit wordt mijn eerste mega-, mega-latinotournee", vertelt de Vlaamse ster. "Ahoy is toch een verhaal apart. We gaan groots uitpakken met het decor en er komen meer dansers. Het wordt een spektakel."

De 30-jarige brunette brak in 2003 in Nederland door met de Mecano-cover 'Hijo de la luna'. Ze begon haar carrière eind jaren negentig met Engelstalige nummers, maar schakelde al snel over naar het Spaans. Perez scoorde hits met nummers als 'Bailaremos' en 'Que viva la vida'. Eerder gaf zij optredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Aanvankelijk zou het Ahoy-concert op 11 mei plaatsvinden, maar door de uitgestelde shows van Frans Bauer werd voor een nieuwe datum gekozen. Perez is speciale gast in de vijftien shows van Bauer, die tussen 27 april en 12 mei staan gepland. De volkszanger werd vorige week geopereerd aan zijn stembanden.