'All The Kings's Horses' van het Engelse duo Lucky Jim doet aan het einde van 2006 nog een poging om een plek te veroveren in de jaarlijstjes. Het album staat vol pure en perfecte pop in de stijl van Randy Newman.

Platenlabel Skint is vooral bekend vanwege de releases van Fatboy Slim en zijn muzikale zielsverwanten. Midden jaren 90 kon elke dj blind een nieuwe Skint-plaat aanschaffen. Lucky Jim is dan muzikaal misschien wel even wat anders dan het werk van Fatboy Slim, de kwaliteit van het label blijft gewaarborgd.

Composities

Lucky Jim bestaat uit Gordon Grahame en Ben Townsend. De eerste is verantwoordelijk voor de vocalen en gitaar, terwijl de ander de drums voor zijn rekening neemt. Veel meer is er op het album te horen. De liedjes zijn spaarzaam en kaal gearrangeerd. Veel muzikale begeleiding is ook niet nodig, want de composities van Grahame staan als een huis.

De naam Lucky Jim mag dan vrolijk klinken, op 'All The King's Horses' komt de donkere kant van de liefde in al haar vormen voorbij. In de meeste teksten is de geliefde er net vandoor of is ze onbereikbaar voor de hoofdpersoon. Gelukkig is er altijd hoop op een goede afloop en in de tussentijd is alcohol een goede vriend. Of al deze troosteloosheid autobiografisch is dat is niet bekend, maar je zou er zowaar van gaan hopen dat Grahame nog wel een tijdje zo ongelukkig blijft.

Repeat

Met de donkere decemberdagen voor de deur is het album van Lucky Jim een uitstekend gezelschap voor een verregende dag. 'All The King's Horses' is zo'n plaat die je gewoon op repeat kan zetten en die dan na vijf draaibeurten achter elkaar nog niet verveeld.

Enige punt van kritiek zo kunnen zijn dat de zangstem van Grahame niet heel bijzonder is, maar dat is die van bijvoorbeeld Bob Dylan ook niet. En als je dan op de MySpace van de band de gedurfde cover van Leonard Cohen's 'Hallelujah' hoort weet je dat gevoel minstens zo belangrijk als techniek is.