In Nederland zijn ze nog lang niet zo populair als in bijvoorbeeld Frankrijk, toch weet Placebo met gemak de Rotterdamse Ahoy' te vullen. Het is daarom des te triester dat de band een dodelijk saai optreden geeft.

Het eerste minpunt was al meteen de keuze van de setlist. Waar veel bands opkomen met een publieksfavoriet en daarna er voor zorgen dat de show spannend blijft, koos Placebo ervoor om voornamelijk nummers van hun laatste album 'Meds' te spelen. Elke band die een stadion of sporthal aandoet hoort te weten dat als het publiek in grote getale komt, dat men dan voornamelijk de hits wil horen.

Uiteindelijk kwamen er wel een handvol hits voorbij, maar veel te laat in de set. Al had het enthousiasme onthaal van die nummers de band aan het denken moeten zetten, want voor de rest van het optreden gingen alleen op de eerste paar rijen de handen constant de lucht in. De rest van de zaal wachtte tevergeefs op een hoogtepunt in de show.

Werk

Helaas voor Placebo valt er nog veel meer aan te merken aan het optreden van afgelopen vrijdag. Zo was het trio op het podium uitgebreid tot een vijftal, waarbij het opviel dat de twee extra bandleden wel heel erg veel werk voor hun rekening namen.

Alleen drummer Steve Hewitt scoort een voldoende. Zijn drumwerk zorgt voor nog enige houvast in de muzikale brij die regelmatig ontstaat als er drie gitaren tegelijk aan het horen zijn. Op deze manier verliest elk nummer zijn identiteit en lijkt het opeens alsof elk nummer hetzelfde klinkt.