De Scissor Sisters waren afgelopen zaterdag even in Nederland om hun grote hit 'I Don't Feel Like Dancin' te vertolken in de show van Paul de Leeuw. In het kleine uur dat er tussen de tv-show en het vertrek naar London zat, had Babydaddy, het muzikale mastermind van de band, gelukkig nog even tijd om met NU.nl te praten.

De band is druk. Een leven wat wij als gewone stervelingen niet goed kunnen volgen. Tussen de interviews door eten en drinken ze om vervolgens eerst naar London te vliegen en daarna naar Los Angeles voor promotiewerk.

"Het heeft allemaal een ongelooflijke vaart genomen", vertelt Babydaddy. "In Europa, waar we echt ontzettend goed gaan, maar nu ook in Amerika. Dat gebeurt vooral via de pers, want op de radio worden we in ons thuisland (de band komt officieel uit New York) niet gedraaid. Ook in de grote winkelketens worden onze albums nog steeds niet optimaal verkocht."

Dit heeft volgens Babydaddy te maken met Jake's teksten (Jake Shears, zanger van de band schrijft alle teksten, met duidelijke seksuele referenties). "Zodoende moeten we alles aanpakken wat we aan promo kunnen doen."

Europa

Ondanks dat de band zich ook in Amerika wil profileren, bestond hun promowerk afgelopen zomer vooral uit optredens in Europa. "We hebben vanaf de zomerfestivals (o.a. een spetterende show op Lowlands) enorm veel promotie voor radio en tv gedaan", aldus Babydaddy. "Vanaf het allereerste begin is Engeland ons ontzettend welgezind geweest. We zijn zelfs, als Amerikaanse band, door de Engelse afdeling van Polydor getekend."

Toen het debuutalbum uitkwam was Engeland het eerste land waarbinnen de band succesvol was. Het gelijknamige debuutalbum was in de UK gelijk het best verkochte album van 2004 scoorden. "Dit succes ging natuurlijk de hele wereld over en heeft ons veel geholpen."

Babydaddy is blij met het succes, maar hecht ook veel waarde aan de band met de fans. "De afgelopen maand hebben we door Engeland getourt en elke zaal ging helemaal los. Een echt geweldig gevoel! Voor volgend jaar hebben we heel veel concerten op het vaste land van Europa staan en daar hebben we nu ook al heel veel zin in. Je songs live brengen blijft toch het allerleukst!"

Ta-Dah

Traditiegetrouw hebben bands moeite met de prolongatie van een succesvol debuutalbum. De reacties op het tweede album, Ta-Dah, zijn echter vooral positief. "Met ons eerste album was de belangstelling zo onverwacht groot dat we na de tour en pers die daarmee gepaard ging wel even in een heel rare lege atmosfeer terecht kwamen", erkent Babydaddy. "Tijdens zo'n heel drukke periode wil je graag rust en vreemd genoeg mis je die drukte juist als je uit die drukte bent."

Babydaddy vervolgt: "Toen we een eind op weg waren met de songs en veel goede reacties kregen werden we al enthousiaster over een goede afloop. Nu het album uit is en zo goed wordt opgepikt zijn we daar extra blij mee.

Heineken Music Hall

Hebben ze niet het idee dat ze met grote hitsingles als 'I'Don't Feel Like Dancin' en hun nieuwe single 'Land Of A Thousand Words' met de Heineken Music Hall niet een veel te kleine zaal hebben uitgekozen? "Dat kan zijn. Tenslotte waren de grote tenten op Lowlands afgeladen. En dat was voor het huidige succes in Nederland", aldus Babydaddy.

"Dat klinkt wel ontzettend goed natuurlijk. Na Engeland is Nederland in Europa eigenlijk het tweede land waar we ons zo goed voelen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het vrije leven hier. Amsterdam is een geweldige stad en het Nederlandse publiek is super enthousiast. We zien er naar uit om meer concerten te kunnen geven."

(De voorverkoop voor het concert van Scissor Sisters op 22 april 2007 is afgelopen zaterdag gestart)