ROTTERDAM - Met platinablond haar en knalrode lippen maakte Christina Aguilera zaterdag in Ahoy indruk op haar Nederlandse fans. De 25-jarige zangeres kwam op in een wit pak, maar kon het niet laten zich na vrijwel elk nummer in een nieuwe outfit te hijsen.


Foto: Debbie Prins l Aguilera maakt indruk op Nederlandse fans

Zo was ze onder meer te zien met een wit balletjespakje met wijde bruidsrok, zwarte kanten panty's, een ultrakort rood glitterpakje, een stola van veren en een wit mannenoverhemd.

Circusact

De invloeden van de jaren twintig, dertig en veertig waren niet alleen te zien in de verschijning van Aguilera. Ze doken tevens op in videoprojecties en bij een ouderwetse circusact.

Veel bewondering oogstte de zangeres verder met de torenhoge hakken waarmee ze zich de hele avond moeiteloos over het podium bewoog en het enorme volume van haar stem.

SM-meesteres

Tijdens haar 'Back to Basics Tour' was Aguilera voor een eenmalig optreden in Nederland. Hoewel ze eerder liet weten haar 'Dirrty'-imago achter zich te hebben gelaten, was de show sexy en uitdagend.

Christina kwam het podium op als SM-meesteres met zweep en als danseres van de Parijse nachtclub Moulin Rouge. Ook was bijna voortdurend het kruis van haar broekje in beeld en lieten haar bewegingen en danspasjes weinig aan de fantasie over.

Hurt

De Amerikaanse bracht zaterdag veel materiaal van haar nieuwste album 'Back to basics', waarvan het nummer 'Hurt' momenteel hoog in de hitlijsten staat. Als toegift zong ze haar monsterhit 'Beautiful', waarbij het publiek haar luidkeels bijstond.

Na Rotterdam doet Aguilera onder meer Antwerpen, Frankfurt, Zurich en Praag aan. Vanaf februari toert ze door de Verenigde Staten.