Het is eigenlijk geen wonder dat het Britse Incognito, het collectief onder de bezielende leiding van meester gitarist/componist Bluey, de tand des tijds heeft doorstaan. Gewoon teveel kwaliteit noemen we dat!

Opgekomen in de acid jazz golf eind jaren 80 begin jaren 90, bewees de band al snel met een vloeiende mix van jazz, funk en een flinke dosis soul zowel op plaat als live een groot publiek aan te spreken. De grote wereldhit 'Always There', met Jocelyn Brown op vocalen, maakte ze legendarisch.

Met de club Dingwalls in de wijk Camden, maakte London eind jaren 80 begin jaren 90 kennis met het grote talent wat de stad in de vorm van jazz, soul, funk en rhythm & blues op dat moment had. Met de oprichting van het zeer populaire platenlabel Talkin Loud rond dezelfde jaren werd al dat talent ook op plaat vastgelegd. Bands als The Young Disciples (met super zangeres Carleen Anderson), Galliano, Brand New Heavies en Incoginto (to name but a few) werden via het label over de wereld populair.

Incognito was vanaf het begin een vreemde eens in de bijt omdat de band vooral om gitarist Bluey draaide en de rest eigenlijk invulbaar was. Gewoon de allerbeste muzikanten die voorradig waren speelden op de albums en live mee. Een prima trits aan albums en een flinke reeks aan hitsingles, zoals 'Still A Friend Of Mine','Everyday' en 'Deep Waters' maakten de band zeer populair. Een populariteit die de band over al die jaren nog steeds heeft.

Hun concert in Paradiso, Amsterdam was deze zomer dan ook weer strak uitverkocht. Hun nieuwe album 'Bees + Things + Flowers' is een reeds lang beloofd cadeautje aan de fans. Met een 16 koppig orkest hebben ze een aantal eigen songs, in opvallende nieuwe versies, een aantal (nieuwe) covers, waaronder Earth Wind & Fire's 'That's The Way Of The World' en Roy Ayers' 'Everybody Loves The Sunshine', en een aantal nieuwe Bluey songs vastgelegd.

Het orkest geeft een mooi extra aan de soulfulle songs die allemaal met die vertrouwde Incognito kwaliteit bezegeld zijn. Ook de acoustische versies van 'Always There' en het prachtige 'Deep waters' mogen er beslist zijn. De beste zangeressen die Engeland kent komen voorbij zoals Jocelyn Brown, Maysa en Joy Rose. Carleen Anderson steelt overigens op 3 songs (waaronder een geweldige 'Summer In The City' cover) helemaal de show.