De re-release van het origineel getitelde 'Tocando Sentindo Suando'(Playing Feeling Sweating) getitelde debuut van de vermaarde samba drummer Tutty Moreno heeft verschillende redenen.

Eerste reden is omdat het over de jaren een onverbiddelijke klassieker in het genre is geworden. Tweede omdat de legendarische samba en bossa koningin Joyce er op meespeelt en zingt. En tenslotte omdat er volgend jaar een nieuw album van de 2 te verwachten is.

Tutty Moreno groeide op in het noordelijk gelegen Bahia in Brazilie, de streek waar zoveel grote artiesten vandaan komen. Met zijn soepele in inventieve drumspel speelde hij al snel met de Braziliaanse groten der aarde als Caetano Veloso, Caetano's zus Maria Bethania, Gal Costa en Gilberto Gil.

Faam

Met die verkregen status speelde hij daarna ook met jazzhelden als Ernie Watts, Larry Willis en Claus Ogerman. Over de jaren 70 en 80 was hij de meest gevraagde samba jazz drummer. Met het in 1981 uitgebrachte album 'Tocando Sentindo Suando'( Playing Feeling Sweating), zijn eigen album waarop hij zijn eigen signatuur volledig kon neerleggen steeg zijn faam nog meer. Hij was toen 34 jaar oud, verrassend jong voor een debuterende drummer.

Het album werd al snel een klassieker genoemd, en dan vooral door de kenners. Daarbij bleek de bijdrage van zangeres/gitarist Joyce, aan het begin van een glansvolle carriere, op 5 van de 8 songs, ook nog eens zeer opvallend. Terecht dus dat het album na een periode niet verkrijgbaar te zijn geweest nu onder de nieuwe titel 'Magica', en als artiestenvermelding Tutty Moreno feat. Joyce weer optimaal te verkrijgen is.

Bevlogen

Vernoemd naar een van de prijsnummers van het album (een nummer wat bij elk Joyce optreden de songlist aanvoert) blijft het een bevlogen album vol zeer levendige samba jazz. Geweldig gespeeld door alle muzikanten maar met Moreno's drumspel als drijvende kracht.

PS. Nog een reden dat het album nu weer in de winkels ligt : Volgend jaar zomer staat er een nieuw Moreno/Joyce album op stapel. (Far Out Recordings/Rough Trade)