Snow Patrol doet begin op 5 februari 2007 wederom Nederland aan voor een concert. Eerder dit jaar bracht de Schotse band het album Eyes Open uit, waarvan het nummer You’re All I Have zich wekenlang thuis voelde in de Nederlandse hitlijsten. De hit Chasing Cars volgde dat perfect op.

Eerder dit jaar was Snow Patrol onder andere te zien op Lowlands en gaf de band een wervelende show in een uitverkocht Vredenburg. Tijd voor meer: maandag 5 februari in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

De Schotse indiepop-band brak in 2004 door met de cd Final Straw en de daaropvolgende tour als voorprogramma van U2's megaspektakel Vertigo. Hun melancholieke muziek, die soms weer duister is en dan weer flink rockt, maar puntig is, spreekt een breed publiek aan: maar liefst 2 miljoen exemplaren zijn van Final Straw verkocht.

Jeepster

De band bestaat uit frontman Gary Lightbody, gitarist Nathan Connolly, bassist Paul Wilson, toetsenist Tom Simpson en drummer John Quinn. Lightbody en Quinn beginnen in 1994 een bandje. Ze gaven een EP uit en werden ontdekt door het Belle and Sebastian-label Jeepster. Op dat label verscheen Music For Polar Bears en When It’s All Over We Still Have To Clear Up.

In 2001 tekende Snow Patrol bij het Engelse Polydor. Die koppelde hen aan producer Garret Lee en samen maakten ze de succesplaat Final Straw. In mei van dit jaar verscheen Eyes Open, gemaakt met dezelfde producer op dezelfde afgelegen plek aan de Ierse kust waar Kate Bush haar muziek maakte. You’re All I Have, de eerste single van dat album, scoorde al hoog in de charts. Ook Chasing Cars wist hoog in de hitlijsten door te dringen.

The Pixies

Snow Patrol trad niet alleen op als voorprogramma van de Europese tour van U2, maar ook als voorprogramma van The Pixies in de Heineken Music Hall en speelde dit voorjaar in Nederland als hoofdact in een uitverkochte Melkweg en Vredenburg. Begin 2007 is Snow Patrol dus weer in Nederland te zien: maandag 5 februari in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

De voorverkoop begint op zaterdag 25 november.