AMSTERDAM - Rapper Duvel is niet gestopt met muziek maken en al helemaal niet omdat hij moslim is geworden. Hij spreekt het artikel van de Volkskrant dat dit suggereerde, tegen. "De première van Dutch Touch was tijdens de ramadan en ik had gewoon geen zin om in de bioscoop te zitten, terwijl ik een hele dag niet gegeten had", verklaart Duvel in een interview met hiphopsite theBoombap.

Duvel is voorman van hiphopgroep DuvelDuvel, die bekend werd met de hit Wie is ut. De Volkskrant schreef in oktober dat Duvel uit de hiphop stapt omdat hij zich wilde wijden aan de islam. "Dat slaat nergens op. Ik ben dan wel moslim geworden, maar dat heeft er niks mee te maken en bovendien was ik dat al een tijdje", aldus Duvel.

Goodbye

Via de DuvelDuvel website verklaarde de rapper dat hij het voor gezien houdt. "Het bericht op mijn site was een 'goodbye' naar hoe we aan het werk waren en hoe we in de scene stonden. De kant waar het op ging, op die manier, zag ik niet meer zitten. Ik had geen zin om een The Box-act te worden", aldus de rapper.

Ondanks zijn afkeer van de huidige "scene", heeft Duvel de muziek niet vaarwel gezegd. Hij werkt aan de soundtrack van een korte film en hij heeft nog een aantal nummers die hij wil uitbrengen. "Misschien wordt het een album, misschien een zooi tracks op het internet. Of eerst dingen die we nog niet hebben uitgebracht, want die liggen er ook nog steeds."

Duvel speculeert in het interview zelfs over een eigen label. "Wat stelt een label nou voor in wezen? Dat is ook maar een paar papiertjes."