Het concert dat The Killers donderdag in Amsterdam gaven was binnen een kwartier uitverkocht. Het mag dus duidelijk zijn dat de band op dit moment zeer populair is, maar ondanks het enthousiasme van het publiek viel het concert toch tegen.

Als vlak voor het optreden de zaallichten in Paradiso doven, gaan de handen in de zaal al meteen lucht in. Het publiek heeft er meer dan zin in. Het is dan ook niet zo maar een band die straks op zal komen: The Killers bewijzen al twee albums lang dat ze de potentie hebben om heel erg groot te worden.

Onvergetelijk

Het een maand geleden verschenen 'Sam's Town' is een plaat vol met nummers die stuk voor stuk een hit kunnen worden. Al deze factoren bij elkaar opgeteld, lijkt het alsof niets een onvergetelijke show in de weg kan staan.

Erbarmelijk

Jammer genoeg is dat toch niet het geval: het geluid was bij vlagen erg overstuurd. Zodra de band voluit speelde ontstond een in de zaal een brij waarbij het voor de luisteraar erg moeilijk was om een duidelijke structuur in de nummers te ontdekken. Zoiets kan de beste wel eens overkomen, maar wie de band al een tijdje volgt weet dat dit geen incident was. Ook bij de eerdere optredens van The Killers in Nederland was het geluid erbarmelijk.

Vermoeden

Wat de reden hiervan is blijft een groot raadsel, maar de conclusie dat de band live niet zo heel erg goed is ligt voor de hand. Het lijkt wel alsof men op de mengtafel de schuiven expres iets te ver open zet, om de matige muzikanten op het podium in bescherming te nemen. Het feit dat er achteraan op het podium bijna in het donker nog een extra muzikant zat, versterkt dit vermoeden.

Doelloos

Ook mag zanger Brandon Flowers wel wat meer aan wisselwerking met het publiek doen. Na ieder nummer liep hij naar de zijkant van het podium om zich uitgebreid af te drogen met een handdoek. Intussen stond de rest van de band een beetje doelloos te wachten tot men weer verder kon, dit haalde steeds weer de vaart uit de show.

Vereerd

Het grootste deel van het publiek kon dit allemaal niet veel schelen, want die voelde zich vereerd dat ze een felbegeerd kaartje hadden bemachtigd en konden, voor de laatste keer, deze getalenteerde liedjesschrijvers op een klein podium bewonderen. Hit na hit werd uit volle borst meegezongen, daardoor merkte het gros waarschijnlijk niet eens dat de nummers niet goed uit de verf kwamen. Voor iedereen die geen kaartje had is er goed nieuws: de band staat op 7 maart in de Heineken Music Hall. Hopelijk is het muzikaal dan allemaal wat beter te verteren.