AMSTERDAM - Muziek van The Beatles is binnenkort legaal te downloaden via internet. Meer dan 40 jaar nadat de Britse popgroep voor het eerst een nummer 1 hit scoorde, wordt de volledige liedjescatalogus online geplaatst, zo meldt The Sunday Times.

Volgens de krant staat platenmaatschappij EMI op het punt om de complete catalogus op het net te zetten. Wanneer dat precies gebeurt is nog onduidelijk. De platenmaatschappij heeft verder nog weinig details bekendgemaakt.

Apple Corps, de firma die de commerciële belangen van The Beatles behartigt, moet nog wel toestemming geven voor het online zetten van de muziek.

Illegaal

Muziek van The Beatles kon altijd al gedownload worden, maar het betrof altijd illegale files. De band was daarmee een van de weinige grote popgroepen waarvan de muziek nog niet legaal gedownload kon worden.

The Beatles worden beschouwd als een van de invloedrijkste popgroepen aller tijden. Ze scoorden hits als Hey Jude, Yesterday en Yellow Submarine. Binnenkort zal er nog een album verschijnen van de popgroep, 'Love'. Dit album bevat onder meer nieuwe versies van oude nummers.