Met zo'n naam heeft je album eigenlijk geen titel meer nodig om de aandacht te trekken. Je beroemde naam zegt meer dan genoeg

Albert Hammond, Jr. is inderdaad de zoon van de beroemde liedjesschrijver, die onder andere hits als "It Never Rains In Southern California" en "The Air That I Breathe" op zijn naam heeft staan. Junior is vooral bekend als de gitarist van de New Yorkse rockband The Strokes, die met hun debuutalbum uit 2001 in één klap rockmuziek weer cool maakte bij jonge muziekliefhebbers.

Waarschijnlijk kreeg Hammond, Jr. de smaak te pakken toen hij een drietal instrumentale nummers schreef voor een live-dvd van The Strokes.

Lichtvoetig

Deze nummers zijn later trouwens verwerkt tot echte liedjes en staan nu op Yours To Keep. Dit zijn dan meteen ook de enige nummers die nog een beetje aan de muziek van The Strokes doen denken, want de rest van het album wijkt door zijn lichtvoetige toon duidelijk af en is meer als pop dan rock. Opener "Cartoon Music For Super Heroes" klinkt door de speelgoedpiano en meerstemmige zang als een nummer van The Beach Boys en het afsluitende nummer "Hard To Live" zit vol met vrolijke blazers.

Achteloos

Het meest bijzondere aan dit album is misschien wel het gegeven dat The Strokes hun debuut "This Is It" met de twee opvolgende albums nooit meer echt wisten te evenaren en dat dan nu Hammond, Jr. hier zo achteloos een tiental heerlijke nummers uit zijn mouw weet te schudden.

Van een breuk of ruzie is overigens geen sprake aangezien Strokes-zanger Julian Casablancas meezingt in het nummer "Scared". Hij is trouwens niet de enige gast op het album, want ook Sean Lennon, Ben Kweller en Strokes-manager Ryan Gentles hebben een bijdrage.

Pauze

The Strokes zullen wel even een pauze moeten nemen, want Hammond, Jr. is inmiddels aan een tour begonnen, waarbij hij op vrijdag 1 december ook de Amsterdamse Melkweg aandoet. Na deze Europese tour kan hij meteen weer aan de slag want de rockers van Incubus hebben hem gevraagd als voorprogramma voor hun komende Amerikaanse tour. Pa kan trots zijn.