De van de Kaapverdische eilanden afkomstige Lura is naast landgenoten Cesaria Evora en Tara Savares (al woont die tegenwoordig in Portugal) een grote ster aan het worden. Met haar tweede album 'M'Bem Di Fora' verrast ze wederom met een afgewogen mix van ritmische songs en ingetogen ballades. Dat alles gebracht met een stem die je in 1 keer helemaal inpakt.

Een eerste kennismaking met zangeres Lura was in 1997 te horen op het aids benefiet album 'Red Hot + Lisbon'. De naam van de Kaapverdische zangeres was door het wereldwijde succes van dat album gelijk gevestigd en het wachten was natuurlijk op haar eerste eigen album. 'Di Korpu Ku Alma' (van lichaam en geest) verscheen in de lente van 2004 en was in zijn samensmelting van Caribische stijlen, die zo aan Kaapverdië verbonden zijn en warme poëtische teksten gelijk een doorslaand succes.

Populariteit

Succes wat haar gelijk over de gehele wereld bracht. Ze deed bijna 200 concerten in 2 jaar en bracht haar populariteit op bijna dezelfde hoogte als Cesaria Evora.

Warmte

Op haar nieuwe album 'M'Bem Di Fora' (ik kom van ver) is nog veel beter te horen waarom Lura zo goed is. De warmte van haar stem, de prachtige beeldende teksten en de mooie arrangementen, van de hand van Nando Andrade (die ook de laatste CD van Evora produceerde) klinken ronduit geweldig.

Wereldalbum

Of de songs nu lekker ritmisch of ingetogen zijn alles komt helemaal uit de verf. Naast die prachtige 'Bossa Is Our Gift' van de Braziliaanse Ipanemas en het afscheidsalbum 'Savane' van de Malinese legende Ali Farka Toure is dit nieuwe album van Lura het wereldalbum wat je dit jaar gewoon in de kast wilt hebben staan. Prachtig…