ROTTERDAM - Het is altijd prettig als de artiesten op het podium zich net zo goed voelen als de mensen in het publiek. "Het is een voorrecht om hier te staan", zei zanger Tom Chaplin van Keane dinsdagmiddag keer op keer tegen de ongeveer 250 gelukkigen die bij het miniconcert in de Orange Flagship Store in Rotterdam waren.


Foto: Maarten Blommestijn l 'We willen iets teruggeven aan onze Nederlandse fans'

De Britse band speelt dinsdagavond in een uitverkocht Ahoy', maar 's middags stonden ze in een veel kleinere locatie in Rotterdam. "Wie is er vanavond allemaal bij? Nou tot later dan", zei de 27-jarige zanger.

"Nederland is een van de eerste landen die we bezochten nadat we populair werden in Engeland. We voelen altijd een speciale vibe als we hier zijn." Chaplin is erg blij met de Hollanders. "We willen iets teruggeven aan onze Nederlandse fans."

Verslaving

De zanger zag er weer een stuk beter uit nadat hij deze zomer werd opgenomen voor een alcohol- en drugsverslaving. Chaplin is weer helemaal hersteld en dat lijkt zijn stem ook goed te hebben gedaan. Waar hij eerder nog wel eens een vals nootje zong, waren de zes nummers die hij dinsdagmiddag zong heel zuiver.

Keane - bestaande uit de schoolvrienden Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley en Richard Hughes - brak in Nederland door in 2004 met het nummer Somewhere only we know. Hun laatste single Crystal Ball - van de nieuwste cd Under the Iron Sea - stond deze zomer in de hitlijsten.