Na een jaar radiostilte komt LCD Soundsystem in het voorjaar opnieuw naar Europa, waarbij de invloedrijke elektronicagroep slechts één optreden in Nederland doet.

De aanleiding is het verschijnen van de opvolger op het lang verwachte, titelloze debuutalbum uit 2001, waarmee LCD zich in één klap vestigde als voorloper van een nieuwe stroming elektronische popmuziek.

Als het nieuwe album begin maart uitkomt, is het veelgeroemde debuutalbum bijna twee jaar oud. Maar frontman James Murphy heeft in de tussentijd geenszins stilgezeten. Hij reist de wereld over als dj, produceert en remixt voor grote sterren als Justin Timberlake, en is mede-eigenaar van het invloedrijke DFA label.

Het afgelopen jaar is Murphy druk geweest met onder andere een project voor Nike en natuurlijk het schrijven en opnemen van het nieuwe LCD album. Tijdens deze korte Europese tour geeft de groep haar enige Nederlandse optreden in de Melkweg en nog wel in de vernieuwde grote zaal van de Melkweg, The Max, die begin maart geopend wordt.

De voorverkoop begint woensdag 8 november.