Briljante kinderliedjes van onder andere Franz Ferdinand en Belle & Sebastian.

De Engelse stichting "Save The Children" zet zich in voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Om dit goede doel te steunen sloegen enkele Britse bands de handen ineen om een benefiet-cd vol met kinderliedjes op te nemen.

Enkele deelnemers aan dit project zijn Belle & Sebastian, The Kooks, Franz Ferdinand en Snow Patrol. Deze namen zullen ook de volwassen muziekliefhebbers de oren doen spitsen. Dat het schrijven van een goed kinderliedje nog een hele kunst wordt al snel duidelijk bij het beluisteren van de plaat.

Een aantal bands doet erg zijn best, maar komt met een te gewoon liedje dat waarschijnlijk kinderen niet echt zal boeien, maar de positieve bijdragen op de plaat zijn meteen ook juweeltjes die niet snel meer uit je hoofd verdwijnen.

Dierentuin

Belle & Sebastian komt met een spannend avonturenverhaal over apen die uit de dierentuin ontsnappen. Elke beweging die de apen maken krijgt een grappig geluidje mee.

Snow Patrol heeft een ingetogen lied over een jongen die uit verveling een fantasiewereld creëert en de onbekende band Half Man Half Biscuit legt uit waarom je goed voor je voeten moet zorgen.

Franz Ferdinand

Elk nummer zorgt gegarandeerd voor een grote glimlach op je gezicht. En dan hebben we de absolute uitschieter van het album nog niet gehad. Alles wat de Schotse rockers van Franz Ferdinand aanraakt lijkt te veranderen in goud en ook in dit specifieke genre pakken ze de hoofdprijs.

"Jackie Jackson" is een vrolijk countrynummer over een jongetje dat veel te veel taartjes eet. Het nummer nodigt uit om uit volle borst mee te tellen met het aantal taartjes dat in Jackie's buik verdwijnt, werkelijk briljant gedaan.

Een aantal bands slaat dus de plank mis, maar de handvol uitschieters en het feit dat de opbrengsten naar een goed doel gaan, maakt van deze cd toch een aanrader.