Het debuut van het Braziliaans/Londonse Democustico is een heerlijk zinderende mix van Braziliaanse stijlen en Londonse beats & breaks.

Het in London gesitueerde platenlabel Far Out Recordings brengt ons al jaren de mooiste Braziliaanse albums. Dit jaar o.a. de klapper 'Bossa Is Our Gift' van de oude mannen van The Ipanemas en een fijn remixalbum van nieuwe heldin Sabrina Malheiros.

Democustico-zangeres Gabriela Geluda en multi-instrumentalist Mauro Berman ontmoeten elkaar halverwege de jaren 90 op de universiteit van Rio de Janiero. Daar beginnen ze samen muziek te maken. Eerst nog traditioneel met akoestische gitaar brengen ze de songs uit het Brasilian songbook van Jobim en Morelenbaum.

Gaandeweg beginnen ze te experimenteren om uiteindelijk met een verhuizing naar Londen in 1996 in samenwerking met meester producer Roc Hunter hun eigen stijl te creëren. Democustico, een mix van alle denkbare Braziliaanse muziekstijlen en hippe Londonse beats and grooves, is geboren. Wanneer Geluda en Berman begin deze eeuw uit geldgebrek weer naar Brazilië terug gaan blijven ze met Hunter songs uitwisselen.

Songs die uiteindelijk vorm krijgen in aanstekelijke dansbare tracks met een mooie Braziliaanse flow. Songs ook die bruisen van de muzikale ideeën. Nu hun gelijknamige debuut in de winkels ligt is goed te horen dat jaren van sleutelen aan het geluid de perfecte sfeer heeft gekregen. Luister naar album opener 'Summer Of Flora' of het perfect dansbare 'A Seriea' en je weet wat ik bedoel. Top! (Far Out Recordings/Rough Trade)