Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
4N6A4853

Lavinia Meijer gaat toeren met het Amsterdams Andalusisch Orkest

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan vanaf oktober 2022 door Nederland toeren, heeft Theaterbureau De Mannen zaterdag bekendgemaakt. De voorstelling heet Immortal Trees. In het programma staan verhalen over bomen centraal.
Door onze nieuwsredactie

"Immortal trees zijn de bomen om ons heen die eeuwenoude verhalen vertellen die van generatie op generatie doorgegeven worden", zegt Meijer. "Groei, afsterven en voortleven, onder meer door de vele boeken en muziekinstrumenten die uit deze bomen gevormd zijn."

Meijer geldt als een van de veelzijdigste harpisten van Nederland. Sinds haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass en Ludovico Einaudi. Ook trad ze op met zanger Iggy Pop. Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt sinds 2011 over de hele wereld.

De première van de voorstelling is op 15 oktober in theater de Meervaart in Amsterdam. De volledige speellijst staat op de website van het Amsterdam Andalusisch Orkest.


Lees meer over:

MuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen