Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Erfenis van Prince na jaren verdeeld: erfgenamen en managers krijgen miljoenen

Zes jaar na het overlijden van Prince heeft de rechter besloten hoe zijn achtergelaten miljoenen verdeeld worden. De zanger had geen testament en daarom werd de rechtbank ingeschakeld om zijn geld en bezittingen onder de nabestaanden te verdelen.
Door onze entertainmentredactie

De erfenis van Prince bestaat niet alleen uit geld, maar ook uit muziekrechten en andere immateriële zaken. Samen zouden ze zeker 156 miljoen dollar (ruim 153 miljoen euro) waard zijn, meldt Billboard.

Alles wordt verdeeld onder de erfgenamen van Prince (zijn halfbroers en -zussen) en Primary Wave, het management van de overleden zanger. Het managementbedrijf belooft "de nalatenschap van Prince te beschermen".

Na de dood van Prince in april 2016 bleek dat de zanger geen testament had opgesteld. De artiest was niet getrouwd en had geen kinderen. Een kleine dertig mensen die beweerden familie van de muzikant te zijn, meldden zich. Na stamboom- en DNA-onderzoek stelde een rechter vast dat de meesten van hen geen aanspraak konden maken op de miljoenen die Prince heeft achtergelaten.

Na enig juridisch getrouwtrek binnen de familie werden in het jaar erop zijn zus Tyka, halfzussen Sharon en Norinne en halfbroers John, Omar en Alfred aangewezen als erfgenamen.

De drie jongste erfgenamen, van wie een is overleden, hebben zich al laten uitkopen door muziekuitgeverij Primary Wave Music, meldt Variety. Die onderneming krijgt, als alle belastingschulden zijn verrekend, de helft van de erfenis. De andere helft gaat naar de drie oudere erfgenamen.


Lees meer over:
AchterklapPrinceMuziek

Aanbevolen artikelen