Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

The Rolling Stones bedanken Nederlandse fans en gaan in op boerenprotest

The Rolling Stones hebben hun Nederlandse fans via Twitter bedankt voor een "geweldige avond". Donderdagavond stond de Britse band op het podium van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het concert stond gepland op 13 juni, maar werd uitgesteld omdat leadzanger Mick Jagger corona had. Het was de eerste keer in vijf jaar dat The Stones in Nederland waren.
Door onze entertainmentredactie

"Bedankt Amsterdam! Dat was een geweldige avond - uiteindelijk is het ons gelukt!", schrijft de band op Twitter.

De 78-jarige Jagger had zich ingelezen in het Nederlandse nieuws: aan het begin van het concert zei hij in het Nederlands dat hij blij was dat zijn fans donderdagavond in de ArenA waren en niet bij een concert van Frans Bauer.

Daarmee verwees hij naar een filmpje van een teleurgestelde fan die vol emotie reageerde nadat de show op 13 juni was geannuleerd omdat Jagger vlak voor het concert positief testte. "Ik ga voortaan naar Frans Bauer, die is altijd gezond", klonk het toen.

Ook ging de zanger volgens een aantal fans op Twitter in op de situatie rondom de boeren in Nederland. "Zijn er ook boeren in de zaal?", vroeg Jagger, ook nu weer in het Nederlands. Hij zei dat hij hoopte dat die boeren dan in ieder geval niet de wegen zouden blokkeren na afloop van het concert.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Mick JaggerAmsterdam ArenAMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen