Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zeven gewonden op groot Frans rockfestival door zwaar onweer

Zeven mensen zijn donderdag gewond geraakt door zwaar onweer op Les Eurockéennes de Belfort, een van de grootste muziekfestivals van Frankrijk. De concerten van donderdagavond en vrijdag zijn daarom geannuleerd.
Door NU.nl/ANP

Vlak na de opening van het festival stortte door de hevige wind en regen een tent in bij de ingang van het festivalterrein. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht, aldus prefect Raphaël Sodini van het Territoire de Belfort, die zelf poolshoogte kwam nemen. Het onweer zorgde ook voor aanzienlijke schade op het festivalterrein en op de nabije camping.

Het is de bedoeling dat het festival wordt voortgezet, "maar het is vrijdag niet mogelijk om het terrein te openen vanwege de schade", zegt organisator Matthieu Pigasse. De tickets voor donderdag en vrijdag worden terugbetaald.

Donderdag stonden onder meer het Franse dj-duo Bob Sinclar en Pedro Winter, en de Belgische artiest Stromae op het programma. Vrijdag zouden onder meer Nick Cave & The Bad Seeds en Diplo optreden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

MuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen