Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Voetpad op Vlieland vernoemd naar Liesbeth List

Het voetpad dat naar de vuurtoren op Vlieland leidt, is onlangs vernoemd naar Liesbeth List. De in 2020 overleden zangeres groeide op het Waddeneiland op.
Door NU.nl/ANP

In bijzijn van Lists familie en de burgemeester onthulden kleindochter Lílah en commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok het Liesbeth Listpad, zo meldt De Telegraaf.

De onthulling van het straatbord werd wegens de pandemie twee jaar uitgesteld. Naast het naambord werd ook het kunstwerk, met daarop de tekst 'Ik heb je lief', voor het eerst getoond. Dat is een zin uit de tekst van het beroemde nummer Pastorale, dat List samen met Ramses Shaffy zong.

De vervaardiging van het kunstwerk kwam tot stand door giften van lezers van het Vlieland Magazine. "We zijn hier zo dankbaar voor. Het leek alsof ze het persoonlijk zegende", aldus dochter Elisah.

List woonde vanaf haar zevende jaar, na omzwervingen in weeshuizen, bij Jaap en Marie List op Vlieland. Uiteindelijk nam ze ook hun achternaam aan. Tot haar achttiende verbleef ze op het Waddeneiland, om vervolgens haar geluk te beproeven in Amsterdam, waar ze tot aan haar overlijden op 78-jarige leeftijd woonde.


Lees meer over:

Liesbeth ListvlielandMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties