In de week na het Eurovisie Songfestival heeft S10 de eerste plaats in de Single Top 100 bereikt. Met haar single De Diepte werd ze elfde in de finale van het songfestival. Na zeven weken heeft ze Harry Styles met zijn nummer As It Was van de troon gestoten. Eerder vandaag werd al bekend dat S10 ook op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 is terechtgekomen.

In maart kwam De Diepte al in de buurt van de koppositie in de Single Top 100. Toen kwam het nummer binnen op de tweede plek. S10 werd toen echter dwarsgezeten door Hallo van Antoon.

Behalve S10 staan er nog vijf deelnemers aan de recentste editie van het Songfestival in de hitlijst. De Oekraïense winnaar Kalush Orchestra is deze week binnengekomen op plek 36. De Noren van Subwoolfer staan met Give That Wolf a Banana op plek 54. Sam Ryder, die met Space Man het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde en tweede werd, is binnengekomen op positie 71. Het nummer SloMo van de Spaanse Chanel staat op plek 72 en op 76 is Cornelia Jakobs uit Zweden te vinden met Hold Me Closer.

De 'oogst' is beduidend minder dan vorig jaar toen liefst negentien Songfestivalnummers de Top 100 bestormden. De Italiaanse winnaar Maneskin kwam zelfs binnen op 1. Ook de liedjes van Frankrijk, Zwitserland, IJsland en Oekraïne wisten een plekje bij de beste twintig te veroveren.

De Top 100 van deze week kent wel twee hoge nieuwkomers. Op nummer 2 komt Als Je Bij Me Blijft van $hirak feat. Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef binnen en op 6 Solo van Zoë Tauran feat. Bilal Wahib.