Glennis Grace staat op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie dagvaardt de 43-jarige zangeres op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in Amsterdam.

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden vanwege het geweld in het Jumbo-filiaal aan de Westerstraat op 12 februari.

Grace staat met vier andere meerderjarige verdachten terecht. Twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter verschijnen. Naast de zangeres gaat het om twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht. Onder deze mannen zouden zich ook de zoon en de vriend van de zangeres bevinden.

Grace zat eind februari vast nadat zij samen met haar vijftienjarige zoon en een derde persoon was gearresteerd na een geweldsincident in de Amsterdamse supermarkt. De zangeres werd aangehouden nadat ze verhaal was komen halen omdat haar zoon zou zijn aangevallen in de winkel. Hij had er een elektronische sigaret opgestoken en was daarop aangesproken.

Grace bood haar excuses aan

Grace, haar zoon en een vriend van de familie werden aangehouden nadat ze gezamenlijk naar de winkel waren gekomen en het op een handgemeen was uitgedraaid. Later werden nog twee mensen aangehouden op verdenking van het mishandelen van medewerkers van de supermarkt. Na het incident werd aangifte tegen Grace gedaan wegens betrokkenheid.

De zangeres zei later dat ze zou willen dat ze de tijd kon terugdraaien en dat ze spijt heeft. "Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die hierbij betrokken is geraakt. De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen om mij heen: het spijt me", postte ze op Instagram.

Als gevolg van het incident werd Grace vervangen tijdens het evenement Beste Zangers Live in Rotterdam. Het is nog niet bekend of haar dagvaarding gevolgen gaan hebben voor andere zaken in haar agenda.