Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Lil Kleine onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van rechtszaak

Lil Kleine komt onder voorwaarden op vrije voeten in afwachting van de strafzaak tegen hem, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rapper zat vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. De voorlopige hechtenis kon worden verlengd met maximaal negentig dagen, maar de raadkamer zag hiervan af.
Door NU.nl

Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd in februari opgepakt nadat een video waarin hij Vaes mishandelt online was opgedoken. Nadat hij drie nachten in de cel had doorgebracht, bepaalde de rechter-commissaris dat het voorarrest van de rapper werd geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en ging in beroep.

Het OM kreeg op 1 maart gelijk en de raadkamer van de rechtbank oordeelde dat Lil Kleine nog veertien dagen moest vastzitten. Het OM stelde dat er voldoende ernstige bezwaren waren om hem langer vast te houden. De raadkamer ging daarin mee.

Volg dit onderwerp

Ontvang meldingen bij nieuws over Lil Kleine

Eerder dit jaar werd Lil Kleine al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in het uitgaansleven in Amsterdam. Tegen zijn werkstraf is hij in hoger beroep gegaan. Vorig jaar werd hij ook al gearresteerd op Ibiza, op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, die tevens de moeder van zijn zoon Lío is.

Platenmaatschappij Sony Music besloot de samenwerking met Lil Kleine stop te zetten na de berichten over de mishandeling in februari. Woensdag liet Sony Music weten verder geen uitspraken te doen over de afspraken die met de rapper zijn gemaakt over onder meer de financiële afwikkeling. Ondanks eerder geruchten heeft NAMAM, het management van de artiest, nog niet besloten de samenwerking te verbreken.


Lees meer over:

Lil KleineMuziekEntertainmentMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen