Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zanger Mark Lanegan op 57-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse zanger Mark Lanegan (57) is dinsdag in zijn woonplaats Killarney in Ierland overleden. Meer details over zijn overlijden zijn nog niet bekendgemaakt.
Door NU.nl/ANP

Vanwege zijn diepe stem was Lanegan een veelgevraagde gastzanger bij diverse grote bands. Zo was hij te horen op een aantal platen van Queens of the Stone Age. De Ierse muzikant produceerde ook een aantal platen van de groep en ging in 2002 mee op tournee.

Lanegan begon zijn carrière als voorman van zijn eigen formatie Screaming Trees. Hij werkte ook samen met Kurt Cobain. Met de voorman van Nirvana nam hij in 1990 het semi-akoestische album The Winding Sheet op.

Met Isobel Campbell van de Schotse band Belle & Sebastian maakte Lanegan in 2006 de plaat Ballad of the Broken Seas. Een jaar later werkte Lanegan samen met Soulsavers voor het album It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land.

Daarnaast schreef de zanger diverse boeken. Zijn laatste werk, Devil in a Coma, kwam afgelopen jaar uit. Daarin beschreef hij dat hij corona opliep en daardoor maandenlang af en aan in het ziekenhuis in coma lag.


Lees meer over:

Muziek

Aanbevolen artikelen