Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nachtclubs eisen perspectief met protest De nacht staat op

Uitbaters van nachtclubs willen na een sluiting van bijna twee jaar weten waar ze aan toe zijn. De sector komt om die reden woensdag met een aankondiging, zonder daarbij al te veel details prijs te geven. Naar verluidt wil een aantal nachtclubs onder de noemer De Nacht staat op uit protest de deuren opengooien.
Door NU.nl/ANP

Pieter de Kroon van de Amsterdamse Chicago Social Club, een van de initiatiefnemers van de actie, zegt in een toelichting vooral duidelijkheid te willen hebben.

De nachthoreca wil ook graag zo snel mogelijk met het kabinet in gesprek. Sinds het begin van de coronapandemie zijn de clubs gesloten. Wat vooral steekt, is dat er geen zicht is op wanneer de clubs weer open kunnen. Momenteel mag de horeca onder strenge voorwaarden tot 22.00 uur open. Verschillende uitbaters van clubs hadden eerder al laten weten dat dit voor hen niet werkbaar is. Ze kiezen er daarom voor om de deuren niet te openen.

Nachtclubs en andere nachthoreca zagen vorige week een opening toen minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) in de Tweede Kamer zei te willen onderzoeken of de nachthoreca met een zogeheten 1G-beleid (waarbij alle bezoekers op het coronavirus getest worden) open zouden kunnen.

Dat gesprek is volgens De Kroon nog niet gepland. Hij hoopt dat er wel snel wordt gesproken over wat wel en niet zou kunnen. Woensdag om 19.00 uur volgt een toelichting.

Beeld uit video: Kabinet stelt 2G opnieuw uit: dit betekenen de afkortingen1:51
Afspelen knop

Kabinet stelt 2G opnieuw uit: dit betekenen de afkortingen

Kabinet stelt 2G opnieuw uit: dit betekenen de afkortingen

nujij commentLees 236 reacties

Lees meer over:

MuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen