Singer-songwriter Joni Mitchell wil haar muziek van Spotify halen, laat ze weten op haar website. Eerder deze week liet Neil Young zijn muziek al door de streamingdienst verwijderen. De reden is dat podcastpresentator Joe Rogan, die met zijn podcast gemiddeld elf miljoen luisteraars per aflevering trekt, volgens hen regelmatig onwaarheden over het coronavirus en vaccinatie verspreidt.

"Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die anderen het leven kosten", schrijft Mitchell op haar website. "Ik verklaar me op dit vlak solidair met Neil Young en de wereldwijde wetenschappelijke en medische gemeenschap."

Vorige week ondertekenden honderden artsen en wetenschappers een open brief waarin Spotify werd opgeroepen een specifieke aflevering van The Joe Rogan Experience offline te halen. Daarin interviewde Rogan de omstreden viroloog Robert Malone. De open brief was voor Young en Mitchell de aanleiding om hun werk offline te halen.

Mitchell is bekend van nummers als Big Yellow Taxi en A Case of You. Beide nummers zijn meer dan 100 miljoen keer beluisterd op Spotify, meldt The New York Times.