Chris Brown wordt er door een vrouw van beschuldigd haar eind december 2020 te hebben gedrogeerd en verkracht. De vrouw klaagt de zanger aan voor 20 miljoen dollar (bijna 18 miljoen euro), meldt TMZ.

De vrouw zegt dat ze door een vriendin met wie ze aan het facetimen was, werd uitgenodigd om bij Brown langs te komen.

De 32-jarige artiest zou een drankje voor haar hebben ingeschonken. Nadat hij haar had bijgeschonken, raakte de vrouw gedesoriënteerd en viel ze telkens in slaap. Vervolgens nam Brown haar mee naar een slaapkamer waar hij haar zou hebben uitgekleed en verkracht. De volgende dag stuurde hij haar een bericht waarin hij eiste dat ze de morning-afterpil zou nemen.

De vrouw eist 20 miljoen dollar voor de emotionele schade die ze heeft opgelopen. Volgens haar advocaten heeft ze na het incident op die bewuste 30 december geen aangifte gedaan vanwege schaamte.

Brown lijkt via zijn Instagram Stories te reageren op de aanklacht. "Ik hoop dat jullie allemaal het patroon zien, dat 'ze' altijd deze bullshit proberen uit te halen wanneer ik met muziek of een project kom."

De artiest werd in het verleden vaker in verband gebracht met een geweldsincident. In 2009 werd hij veroordeeld voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna. Ook kreeg hij in 2017 een contactverbod opgelegd, omdat hij zijn ex-vriendin Karrueche Tran zou hebben bedreigd.