Adele heeft haar concertreeks in Las Vegas op het laatste moment verplaatst, zo maakte de Britse zangeres bekend via sociale media. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar de voorbereidingen liepen vertraging op doordat de helft van het team volgens de zangeres geveld is door het coronavirus. Hierdoor is het onmogelijk om de shows door te laten gaan.

"Het spijt me ontzettend, maar de shows zijn niet klaar", zegt de 33-jarige zangeres in tranen in een video op Twitter. "We hebben de afgelopen periode zo hard gewerkt, maar we zijn gewoon nog niet klaar om jullie de show te bieden die jullie verdienen."

De voorstellingen zouden plaatsvinden in het Colosseum, de concertzaal van het hotel Caesars Palace in Las Vegas.

"De helft van mijn team is geveld door het virus en het is gewoon onmogelijk om deze show door te laten gaan. Het spijt me zo ontzettend dat dit last minute komt, echt. We zijn al dertig uur wakker om uit te zoeken hoe we dit hadden kunnen laten doorgaan, maar er is nu geen tijd meer over", aldus Adele. "Ik ben ontzettend van slag hierdoor, ik schaam me diep en ik vind het vooral vreselijk voor de mensen die speciaal hiervoor naar deze plek zijn gereisd."

Geëmotioneerde Adele biedt excuses aan voor verplaatsen shows
92
Geëmotioneerde Adele biedt excuses aan voor verplaatsen shows

'Er zijn zo veel tegenslagen geweest'

Adele vervolgt in de video met de opmerking dat alle data worden verzet. "En ik ga mijn show afmaken zoals ik dat heb gewild. Er zijn gewoon zo veel tegenslagen geweest waar we niet tegen bestand waren. Daardoor zijn we er nu niet klaar voor. Het spijt me zo erg."

De concertreeks in Las Vegas zou vrijdag beginnen en zou tot en met 16 april duren. Het is de eerste grote concertreeks van de zangeres sinds ze vorig jaar haar comeback maakte met het nummer Easy On Me, dat op 15 oktober verscheen.

Dat nummer werd op de dag dat het uitkwam 19,7 miljoen keer beluisterd op Spotify. Volgens de streamingdienst brak het nummer daarmee verschillende dagrecords. De zangeres bracht op 19 november ook het album 30 uit. Dat is met slechts een paar verkoopweken het bestverkochte album van 2021.