Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Travis Scott en Astroworld-organisatie moeten mogelijk miljardenbedrag betalen

Rapper Travis Scott en de organisatie van het ernstig uit de hand gelopen Astroworld Festival, moeten mogelijk 2 miljard euro schadevergoeding betalen aan een groep bezoekers van het evenement. De advocaat van 282 vermeende slachtoffers heeft deze schadeclaim bij de rechter in Texas ingediend.
Door NU.nl/ANP

Wat we nu weten over fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Tien mensen, onder wie drie minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens driehonderd mensen raakten gewond. Enkelen liggen nog in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden. De politie heeft gezegd dat het onderzoek nog maanden kan duren.
  • De afdeling narcotica van de politie is ook betrokken bij het onderzoek, omdat het gerucht gaat dat iemand festivalbezoekers met drugs geïnjecteerd heeft.

"De beklaagden wilden een exorbitant bedrag aan dit evenement verdienen. Ze kozen ervoor om te bezuinigen, kosten te besparen en bezoekers in gevaar te brengen", schrijft advocaat Thomas Henry volgens de New York Post in een persbericht.

"Mijn cliënten willen ervoor zorgen dat de beklaagden verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Ook willen ze aan artiesten en evenementenorganisaties duidelijk maken dat wat er bij Astroworld is gebeurd, niet meer mag gebeuren."

Niet alleen van de festivalorganisatie en Scott, die tevens de oprichter van Astroworld is, wordt een schadevergoeding geëist, maar ook van andere betrokkenen zoals Drake, Live Nation, Apple Music en NRG Stadium.

Aanklacht komt boven op andere zaak

De eis van 2 miljard euro komt boven op een zaak die donderdag al werd aangespannen namens een groep andere slachtoffers. Daarin eisen zo'n 125 mensen samen een schadevergoeding van 750 miljoen dollar (bijna 665 miljoen euro). Zij beschuldigen de organisatoren onder meer van nalatigheid.

Bij het Astroworld Festival in het Amerikaanse Houston kwamen begin november tien mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond in het gedrang op het terrein. Hoe de situatie tijdens het festival zo uit de hand kon lopen, wordt nog onderzocht.

Beeld uit video: Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott2:35
Afspelen knop

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott

Volg dit onderwerp

Ontvang meldingen bij belangrijk nieuws over Astroworld

Lees meer over:

Travis ScottMuziekAstroworld

Aanbevolen artikelen