De chaos die ontstond tijdens het optreden van rapper Travis Scott op het festival Astroworld in de Amerikaanse stad Houston heeft een tiende dodelijk slachtoffer geëist. De negenjarige Ezra Blount overleed zondag, heeft zijn familie laten weten aan de Amerikaanse zender ABC13.

Wat we weten over de fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Tien mensen, onder wie drie minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens driehonderd mensen raakten gewond. Een tiental ligt nog in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden. De politie heeft gezegd dat het onderzoek nog maanden kan duren.
  • De afdeling narcotica van de politie is ook betrokken bij het onderzoek, omdat het gerucht gaat dat iemand festivalbezoekers met drugs geïnjecteerd heeft.

De jongen was zwaargewond geraakt in het gedrang en lag al enige tijd in coma.

De vader van het slachtoffer, Treston Blount, vertelde maandag in een interview met ABC13 dat zijn zoon fan was van Travis Scott. Treston had hem op zijn schouders toen er tijdens het concert geduw en getrek ontstond.

In het gedrang dat volgde viel Treston flauw en belandde zijn zoon op de grond, waar hij onder de voet werd gelopen door de mensenmassa.

Rapper Travis Scott krijgt veel kritiek omdat hij zijn voorstelling niet snel genoeg zou hebben gestopt toen er paniek uitbrak in het publiek. Al vele tientallen slachtoffers en nabestaanden hebben hem en de andere organisatoren van het tweedaagse festival aangeklaagd.

Scott heeft eerder al toegezegd de begrafeniskosten van de slachtoffers te zullen betalen.

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott
155
Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott