Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Advocaten bereiden nog eens 90 rechtszaken voor tegen organisatie Astroworld

Advocaten die zo'n tweehonderd bezoekers van Astroworld Festival bijstaan, zijn bezig met het indienen van nog eens negentig aanklachten, meldt persbureau Reuters vrijdag.
Door NU.nl/ANP

Wat we weten over de fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Negen mensen, onder wie twee minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens driehonderd mensen raakten gewond. Een tiental ligt nog in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden. De politie heeft gezegd dat het onderzoek nog maanden kan duren.
  • De afdeling narcotica van de politie is ook betrokken bij het onderzoek, omdat het gerucht gaat dat iemand festivalbezoekers met drugs geïnjecteerd heeft.

Bij het evenement in Houston van vorige week zijn negen mensen omgekomen en ruim 25 personen ernstig gewond geraakt.

"Wij vertegenwoordigen meer dan tweehonderd slachtoffers die fysiek en mentaal gewond zijn geraakt tijdens het festival dat negen mensen het leven kostte", aldus de advocaten.

Ook raakten tientallen mensen gewond tijdens het festival in Houston, dat werd bedacht door rapper Travis Scott. De rapper krijgt veel kritiek, omdat hij zijn show niet stillegde toen er paniek ontstond in het publiek. Volgens veel bezoekers was de situatie al langere tijd chaotisch.

Scott heeft aangeboden alle uitvaartkosten voor zijn rekening te nemen en heeft een hulplijn voor slachtoffers en nabestaanden geopend.


Lees meer over:

Travis ScottMuziekMedia en CultuurAstroworld

Aanbevolen artikelen