Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Travis Scott

Travis Scott betaalt begrafenis slachtoffers en start psychische hulplijn

Travis Scott is van plan alle kosten van de uitvaarten te betalen van de acht dodelijke slachtoffers van het drama op het festival Astroworld. De rapper, bij wiens optreden afgelopen weekend chaos uitbrak waardoor de bezoekers om het leven kwamen, helpt tevens bij het opzetten van een hulplijn die psychische steun biedt.
Door NU.nl/ANP

Wat we weten over de fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Acht mensen, onder wie twee minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens 25 mensen zijn ernstig gewond geraakt. Zaterdag lagen nog dertien van hen in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden.
  • De afdeling narcotica van de politie is ook betrokken bij het onderzoek, omdat er geruchten rondgaan dat iemand festivalbezoekers geïnjecteerd zou hebben met drugs.

Bij het festival in het Amerikaanse Houston raakten ook 25 mensen zwaargewond. Tijdens het optreden van Scott kwamen mensen in de verdrukking. In het gedrang vielen veel mensen flauw en kreeg een aantal festivalgangers een hartstilstand.

Scott, die naar eigen zeggen niet op de hoogte was van de ernst van de situatie tijdens zijn optreden, wil alle mensen die betrokken waren bij de festivalramp psychische hulp aanbieden. Daarvoor slaat hij de handen ineen met de Amerikaanse organisatie BetterHelp, die virtuele therapiesessies aanbiedt. Ook start de rapper een hulplijn die mensen kunnen bellen om te praten over de gebeurtenissen van het afgelopen weekend.

Hoe de psychische hulp en telefoonlijn voor de betrokkenen worden opgezet, is nog niet bekend. Er waren zo'n 50.000 mensen op het festival afgekomen.

Beeld uit video: Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott2:35
Afspelen knop

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott

nujij commentLees 131 reacties

Scott wil tickets terugbetalen

Eerder op maandag werd al bekend dat Scott van plan is alle bezoekers van het festival de ticketprijs terug te betalen. Ook laat hij komend weekend een optreden schieten, omdat hij te "ontdaan" zou zijn van de gebeurtenissen.

Ten minste twaalf mensen hebben een rechtszaak aangespannen tegen Scott en de organisatoren achter het muziekfestival.

Zo wil een festivalganger de medeorganisator ScoreMore en concertorganisator Live Nation aansprakelijk stellen voor het drama. Volgens de Amerikaanse website Billboard stelt de advocaat van deze fan dat de ramp het resultaat was van het verlangen om winst te maken "ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers".


Lees meer over:

Travis ScottMuziekAstroworld

Aanbevolen artikelen