Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Travis Scott annuleert volgend festivaloptreden na Astroworld-drama

Rapper Travis Scott is komend weekend niet op het festival Day N Vegas te zien, meldt Variety. Hij heeft besloten dit optreden te laten schieten, nadat er afgelopen weekend acht bezoekers van zijn concert op het door hem georganiseerde festival Astroworld om het leven waren gekomen.
Door NU.nl

Wat we nu weten over fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Acht mensen, onder wie twee minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens 25 mensen zijn ernstig gewond geraakt. Zaterdag lagen nog dertien van hen in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden.
  • De afdeling narcotica is ook betrokken bij het onderzoek, omdat er geruchten rondgaan dat iemand festivalbezoekers geïnjecteerd zou hebben met drugs.

Volgens bronnen van Variety is Scott te ontdaan van de gebeurtenissen van afgelopen weekend om komende week weer het podium op te gaan. Ze melden ook dat Scott van plan is alle bezoekers van Astroworld de ticketprijs terug te betalen. Na de gebeurtenissen van zaterdag werd het programma van zondag volledig geannuleerd.

De rapper is inmiddels ook aangeklaagd voor de gebeurtenissen op het festival, waar ook zeker 25 mensen bij gewond raakten. Bezoekers van het festival in Houston (Texas) zouden verdrukt zijn geraakt tijdens de show van de rapper en als organisator van het festival is hij hier volgens de aanklacht medeverantwoordelijk voor.

Scott liet eerder in een verklaring weten erg verdrietig te zijn en te bidden voor de families van de slachtoffers. Hij beloofde de politie van Houston alle ruimte te geven voor een onderzoek en zich te willen inzetten voor de families van de mensen die door de tragedie werden getroffen.

Beeld uit video: Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott2:35
Afspelen knop

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott

Zo voltrok het dodelijke drama zich bij het concert van Travis Scott


Lees meer over:
Travis ScottMuziekMedia en CultuurAstroworld

Aanbevolen artikelen