Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Medische dienst bij concert van Travis Scott was niet goed voorbereid

Bij het optreden van Travis Scott waarbij mensen door gedrang om het leven zijn gekomen, was de medische dienst niet goed voorbereid. Dat meldt The New York Times op basis van de noodplannen van de organisatie.
Door NU.nl/ANP

Wat we nu weten over fatale situatie tijdens Astroworld Festival

  • Acht mensen, onder wie twee minderjarigen, zijn om het leven gekomen.
  • Nog eens 25 mensen zijn ernstig gewond geraakt. Zaterdag lagen nog dertien van hen in het ziekenhuis.
  • Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel is bekend dat het publiek naar voren probeerde te dringen en dat hierbij mensen verdrongen werden.
  • De afdeling narcotica is ook betrokken bij het onderzoek, omdat er geruchten rondgaan dat iemand festivalbezoekers geïnjecteerd zou hebben met drugs.

Zo zouden voor het optreden van de rapper al meer bezoekers bij medische posten zijn geweest dan er geholpen konden worden. En de autoriteiten zouden van tevoren hebben gevreesd dat de uitzinnige menigte moeilijk beheersbaar zou zijn.

De lokale politiechef heeft zijn zorgen met de rapper besproken, zegt een ingewijde tegen The New York Times.

Voor het podium van het muziekfestival Astroworld in Houston ontstond vrijdag paniek. In het gedrang kwamen acht mensen om het leven en raakten 25 anderen gewond. Bij de ingang en de omheiningen vielen veel mensen flauw.

Festivalgangers vragen beveiligers om hulp

Tijdens het festival lieten talloze bezoekers al via sociale media weten dat de situatie onveilig was, maar dat er niets aan werd gedaan. In video's is te zien dat festivalgangers beveiligers vragen in te grijpen, maar worden genegeerd. Er waren zo'n 50.000 bezoekers op het festival.

Ten minste één bezoeker van Astroworld spant een rechtszaak tegen de rapper aan. Deze Manuel Souza wil ook medeorganisator ScoreMore en concertorganisatie Live Nation aansprakelijk stellen voor het drama.

Souza's advocaat zegt tegen de Amerikaanse website Billboard dat de organisatie winst wilde maken "ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers".


Lees meer over:
Travis ScottMuziekAstroworld

Aanbevolen artikelen