Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Organisatie Astroworld Festival: 'Onze harten zijn bij mensen die we zijn verloren'

De organisatie van het Astroworld Festival in Houston (Texas) leeft mee met de nabestaanden van de acht bezoekers die vrijdag (lokale tijd) in het gedrang zijn overleden. Dat laat de organisatie achter het evenement van oprichter Travis Scott zaterdag weten.
Door NU.nl/ANP

"Onze harten zijn bij de Astroworld Festival-familie", schrijft de organisatie op Twitter. "Vooral bij de mensen die we zijn verloren en hun geliefden."

In de verklaring wordt niet ingegaan op online kritiek op onder meer de veiligheidsmaatregelen tijdens het festival, waarbij zo'n 50.000 mensen aanwezig waren. De organisatie zegt aan het onderzoek van de lokale autoriteiten mee te werken

Onder meer bij het podium verloren mensen hun bewustzijn in het gedrang, bevestigde de brandweerchef zaterdag eerder op de dag.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Zeventien gewonden overgebracht naar ziekenhuis

Naast de acht dodelijke slachtoffers moesten zeventien gewonden naar het ziekenhuis worden gebracht. Nog eens meer dan driehonderd mensen zijn behandeld bij de eerste hulp op het festivalterrein.

De organisatie heeft de rest van het tweedaagse festival afgelast.

Beeld uit video: Hulpdiensten dragen gewonde Travis Scott-fans weg in Houston0:35
Afspelen knop

Hulpdiensten dragen gewonde Travis Scott-fans weg in Houston

Hulpdiensten dragen gewonde Travis Scott-fans weg in Houston

nujij commentLees 10 reacties

Lees meer over:

Travis ScottMuziekMedia en CultuurAstroworld

Aanbevolen artikelen