The Rolling Stones beginnen zondag aan hun eerste tournee zonder drummer Charlie Watts (links op foto). Het is voor het eerst in 59 jaar dat er tijdens een tournee van de Britse band een andere muzikant achter het drumstel zit. Steve Jordan vervangt de in augustus overleden Watts.

Hoewel het Amerikaanse deel van de No Filter Tour zondag officieel in St. Louis begint, hebben de mannen het eerste optreden zonder Watts al achter de rug.

The Rolling Stones gaven maandag een besloten concert in de Amerikaanse plaats Foxborough. Het was aangrijpend dat de drummer er niet bij was, zei zanger Mick Jagger tegen het publiek. "We missen Charlie allemaal zo erg. We missen hem als band, we missen hem als een vriend - op het podium en daarnaast."

Band staat stil bij overlijden van Watts

De groep staat tijdens de tournee ook stil bij de afwezigheid van Watts. Zo is de beroemde rode tong uit het logo van de band zwart gekleurd als eerbetoon aan hem.

The Rolling Stones reizen de komende maanden door de VS en sluiten de tournee op 20 november af in de Texaanse hoofdstad Austin.

De groep trapte de No Filter Tour in 2017 in Europa af en trad toen ook op in Nederland. De band zou eigenlijk vorig jaar mei beginnen aan het vervolg van het Amerikaanse deel van de wereldtournee, maar dat kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

The Rolling Stones delen video in aanloop naar tournee: 'Geweldig om er weer te zijn'
50
The Rolling Stones delen video in aanloop naar tournee: 'Geweldig om er weer te zijn'