ID&T is verkocht aan het Britse Superstruct Entertainment, dat onder meer grote festivals als de Zwarte Cross en het Hongaarse muziekfestival Sziget organiseert.

"Met deze deal hebben we het bedrijf in veilige haven geloodst", vertelde CEO Ritty van Straalen over de overname. ID&T is bekend van festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air.

In september 2020 maakte ID&T bekend als gevolg van de coronacrisis zo'n 40 procent van de banen te moeten schrappen. Het bedrijf kreeg 8 miljoen euro noodfinanciering van de Rabobank en 8 miljoen euro van de aandeelhouders.

"Zelfs de werknemers hebben afgezien van een stuk salaris en vakantiegeld en dat omgezet in een lening van ruim 3 miljoen euro. Al die bedragen kunnen nu worden afgelost", aldus Van Straalen. Ook de coronasteun die ID&T dit jaar van de overheid heeft ontvangen, wordt terugbetaald.

Woensdag werd nog bekend dat ID&T, de organisatie van de protestmarsen onder de naam Unmute Us, Apenkooi Events en MOJO de Staat voor de rechter slepen. De partijen zijn het er niet mee eens dat bij evenementen zonder vaste zitplaatsen maximaal 75 procent van de capaciteit mag worden benut en dat clubs om middernacht dicht moeten.